En kolay el broşürü nasıl hazırlanır bilmek ister misiniz?

Hayatımı yıllardır internet üzerinden kazanıyorum diyebilirim. Bu yüzden size Yumpu Publishing adındaki internet sitesini anlatmak istiyorum.

Dediğim gibi kendimi bildim bileli klavye fare elimde. Tabi aralarda çok keyifli olacağını düşündüğüm işlerle karşılaşınca hayır demiyorum ve hayatım için güzel bir anı bırakacak her işe, her eğlenceye olduğu gibi sarılıyorum.

Bundan birkaç yıl önce de yine böyle bir iş fırsatı elime geçmişti ve sürekli konserler verilen ve tiyatrolar oynatan, arkadaşımın sahip olduğu bir mekanda görev tanımı olmaksızın çalışmaya başladım. Temizlikten tutun içecek servisine, dekorasyondan tutun halkla ilişkilere kadar her konuda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyordum.

İşletmenin hem şehir merkezindeki gençlere hem de sosyal paylaşım ağlarında ilgili gruplarda yer alan kimselere ulaşabilmesi için de el broşürü nasıl hazırlanır bilmemiz gerekiyordu.

Bu yapacağımız broşürlerde tabi konser ve tiyatro gösterimlerinin zamanı, kimlerin sahneye çıkacağı gibi bilgiler yer alacaktı tabi ki. Bir süre broşür hazırlamak için bildiğimiz en eski yöntemleri kullandık diyebilirim. İnternet reklamları konusunda ise artık resmen usanmıştık. Sürekli olarak facebook ve twitter sitelerinde yeni etkinlikler oluşturuyorduk ve burada bitmek tükenmek bilmeyen sıkıcı sorularla günlerimiz ve kafamız yanıyordu adeta.

Bunun yanında ortaya çıkan ürüne baktığımızda da midemiz bulanmaya başlamıştı artık çünkü her hafta üç beş kez birbirinin aynısı broşürleri tasarlayıp bir de onları insanlara vermek zorunda kalıyorduk.

Teknoloji sonunda imdadımıza yetişti. Uzun süredir geldi gelecek olan bir teknolojiydi zaten. Artık PDF dosyaları interaktif broşürler haline geliyordu. Tabi bu hiçbir zaman çok kolay olacak ve pahalıya kaçmayacak demek değildi.

Hatta benim şahsi beklentim, daha fazla bilgisayar başında duracağımız, yine hep aynı tasarımları kullanacağımız ve para harcayacağımız yönündeydi. Neden aynı tasarımı kullanacağımızı düşündüğümü soracak olursanız herhangi bir programda kaç farklı dış görünüm kullandığınıza bir bakın derim. Hepimizin zevkine uygun bir iki tasarım koyup gerisini uyduruyorlar internetin her köşesinde. Benim de zamanında bu gibi bir ürünüm olmuştu.

Benim diyorum da aslında kuzenimin kurduğu şirketin birlikte geliştirdiğimiz bir ürünü demeliyim. Yıllar önce hala önemli bir şey iken e-ticaret internet sitesi yapmıştık ve paket halinde satışa sunmuştuk. Yeter artık el broşürü nasıl hazırlanır onu anlat dediğinizi duyar gibiyim ama biraz sabredin. Bizim bu ürünümüzün de birkaç farklı görünüm seçeneği vardı.

Ancak bütün müşterilerimiz aynı temayı kullandılar yanlış hatırlamıyorsam. Aslına bakacak olursanız ben de o temayı kullanırdım. Sonuçta bu yüzden beklentim çok düşüktü. Hele teknoloji daha yeni gelmişken. Tabi herkes bizim gibi değilmiş onu anladım. İş daha bitmeden yarım yamalak piyasaya çıkmıyor insanlar.

Başka bir arkadaşımın verdiği bir iş üzerine bu teknolojiden haberdar oldum ve benden istendiği gibi bu siteleri birbirleri ile karşılaştırmaya başladım. Benim amacım hangisinin özelliklerinin bize daha uygun olacağı idi tabi ki. Peki bu özellikler neler onlara bir bakalım ve el broşürü nasıl hazırlanır konusuna da girelim istiyorum.

El broşürü hazırlamak için gerekli olan tek şey artık bir internet bağlantısı

Evet, internet bağlantınız varsa başka bir şeye ihtiyacınız yok demektir bu saatten sonra. Çünkü artık programların yaptığı her şeyi internet siteleri de yapabiliyor. Bizim için burada önemli olan iki site türü var bu yazı ve konu hakkında.

Bunlardan bir tanesi ki bu isteğe bağlı, tasarımımızı yapacağımız bir editör sitesi, diğeri de bu tasarımı e-broşür ve broşür haline getireceğimiz bir dönüştürme sitesi. E-broşürü neden biz yapmıyoruz diye soruyorsanız buyurun yapın diyorum size.

Yaklaşık üç dört yıllık bir eğitimden sonra belki yazabilirsiniz öyle bir kodu. Sanki sizi küçümsüyormuşum gibi gelmiş olabilir ancak şunu söylemeden geçmek istemem ben daha uzun bir süredir kod yazıyor olmama rağmen yazamam öyle bir kod. Bunun yanında eğer diyorsanız ki ben önce hazır tasarımlara da bir göz atıyım.

Bu ilk editör site dediğimiz çevrimiçi programa da ihtiyacınız kalmayabilir. Doğrusunu söylemek gerekirse ben kendi tasarımımı her zaman kendim yapmak isterim ve bunun için de mutlaka Photoshop kullanırım. Ancak dediğim gibi eğer sizde bu program yoksa üzülmenize gerek yok. Paint bile bu işi görmenize yardımcı olacaktır.

Artık el broşürü nasıl hazırlanır öğrenmiş olmasak da nelere ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Yumpu Publishing gibi bir site bize fazlasıyla yetecektir. Bu arada bana ne el broşüründen demeyin. Bu siteyi kullanarak aynı zamanda harika menüler ve biraz yaratıcılığınızı kullanarak muhteşem internet siteleri hazırlayabilirsiniz.

Çünkü bu sayede yapacağınız el broşürlerinin sanal dünyada dağılacak olanlarına video ve ses dosyaları da ekleyebiliyorsunuz. Yani düşünsenize bir konser olacak ve konser verecek grup canlı olarak broşürde konser veriyor zaten. Ya da izleyeceğiniz tiyatronun kısa bir ön izlemesi var. Ya da diyelim ki bir restoran için hazırlıyorsunuz bu broşürü, bütün yemeklerin nasıl yapıldığının videoları olacak üzerlerinde. Bence harika bir görsel.

Tasarımınızı PDF  formatında kaydetmeyi unutmayın

Eğer sitedeki tasarımları değil de siz de benim gibi kendi tasarımınızı kullanmayı düşünüyorsanız mutlaka belgenizi PDF uzantısı ile kaydedin. Çünkü ne Yumpu Publishing ne de ona benzer diğer siteler başka türlü bir dosya uzantısı kabul etmiyor.

Bu şekilde kaydettiğini belgenizi internet sitesinin sol üst bölümünde yer alan kutucuğa sürüklemeniz gerekiyor. Bu yazıyı yazmaya başladığım sıralarda sitenin bir kısmında Türkçe ifadeler yer alsa da ana sayfası Türkçe seçeneğini seçsek de İngilizce olarak karşımızda durmaya devam ediyor. Ancak belli ki çevirmeye başlamışlar ve çevirilerin otomatik olmadığı da belli oluyor.

Buraya dosyanızı sürükledikten sonra kısa bir süre bekliyorsunuz ve sizin için internet sitesi bir sayfa açıyor. Burada size özel dergilerinizi ve broşürlerinizi ya da işte menülerinizi görebileceğiniz bir bölüm mevcut. Bu bölümden üstünde çalışmak istediğiniz tasarımı seçiyorsunuz ve son işlemlerinizi gerçekleştiriyorsunuz.

Ardından tasarımınız tam olarak bittiğinde sitede yer alan el broşürü nasıl hazırlanır videolarını da izleyebilirsiniz. Bu şekilde broşürünüzü yayına sokmadan ya da bastırmadan önce unuttuğunuz bir şey kalıp kalmadığını görebilirsiniz. Ayrıca broşürünüz bittikten sonra siteden alacağınız bir gömme kodu sayesinde tasarımınızı isterseniz kendi internet sitenizde isterseniz de facebook, twitter, pinterest gibi sosyal paylaşım ağlarında sunabilirsiniz.

Hem windows, hem apple hem de android üzerinde sorunsuz çalışıyor. Eğer herhangi bir problem ile karşılaşırsanız destek ekiplerine soru sormakta çekinmeyin. Oldukça hızlı bir şekilde ve bıkmadan usanmadan cevaplıyorlar sorularınızı. Söylemeden geçmeyelim sayfa kısıtlaması konusunda en mantıklı site yine Yumpu Publishing.

Artık el broşürü nasıl hazırlanır bildiğinize göre sizi hemen iş başına alalım. Umarım yazdığım yazıyı beğenmişsinizdir. İyi çalışmalar ve bol kazançlar diliyorum.

El broşürümü neden Yumpu Publishing ile hazırlamayı tercih ettim ve benim bu işten kazancım ne oldu?

  • Tek yapmam gereken internet sitesine girerek bir kaç adımda broşürümü hazırlamak
  • Bana kazandırdığı zaman paha biçilemez
  • El broşürüne bile ses ve görüntü ekleme seçeneği var
  • Her türlü interaktif ortamda sorunsuzca çalışabiliyor
  • Bütün cihazlara uyumlu
  • Gömme kodu ile sitemizde yayınlayabiliyoruz ve arama motorları bütün dergiyi bizim sitemizde görüyor
  • Bu ve daha bir çok artı özelliğe hiç bir ücret ödemeden ulaşabiliyorsunuz
  • E daha ne olsun?